Waarom je huid reinigen zo belangrijk is

Waarom je huid reinigen zo belangrijk is

We weten hoe onze skin summerproof  wordt, dat lees je hier.
Maar wist je dat de basis ligt in het reinigen van de huid?
Dit is misschien wel de belangrijkste stap naar een mooie en stralende huid.

 

Vooral in de zomer is het extra belangrijk om je gezicht goed schoon te maken. Gedurende dag verzamel je ongemerkt toch wat narigheid op je huid. Reinig je huid daarom na een zomerse dag goed, maar doe dit zo lief mogelijk. Vaak zijn ingrediënten in facewashes heel krachtig en maken ze de huidbarrière juist kapot, waardoor je alleen maar vatbaarder wordt voor vuil. We zetten even wat dingen voor je op een rijtje!

1. Transpireren

Door warme temperaturen en extra activiteiten, transpireer je tijdens de zomer vaker dan anders. Van zweet krijg je geen puistjes, maar puistjes en acneklachten verergeren. Dit heeft alles te maken met het niet goed reinigen van de huid. Zweet speelt een belangrijke rol bij het afweermechanisme en een gezonde balans van huidbacteriën, maar moet niet te lang op de huid zitten.

2. Restjes zonnebrandcrème

Zonnebrandproducten kunnen soms een onrustige huid creëren. Vooral water resistant producten, omdat deze een laagje over de huid leggen. Goed insmeren betekent dus ook goed reinigen.

3. Lichte reiniger

Kies deze periode een lichte en milde reiniger die de huid niet uitdroogt en de huidbarrière met haar natuurlijke waslaagje intact laat. En laten we nou net die milde reiniger hebben en ook nog eens helemaal biologisch! Verrijkt met krachtige kruidenextracten volgens Ayuverda leer, helpt deze speciaal geformuleerde reiniger om een egale teint te onthullen en onzuiverheden op milde wijze weg te nemen met een zeepvrije schuim. De unieke combinatie van winter melon, bael fruit, Aloë vera en honing hydrateren je huid waardoor het soepel en stralend blijft.

4. Niet scrubben, maar exfoliëren

Je lichaam reinigen met een scrub, doen! Maar je gezicht? Wees hier voorzichtig mee, doe dit daarom ook op een milde wijze en gebruik hiervoor een exfoliant. Maar wat is nou het verschil tussen scrubben en exfoliëren? De “deeltjes”, dit kan bijvoorbeeld suiker of zout zijn, die aan scrubs worden toegevoegd, “schuren” de dode huidcellen van je huid af. Bij exfoliëren wordt er daarentegen gebruik gemaakt van fruitzuren die de dode huidcellen als het ware van je huid losweken. Wist je dat regelmatig exfoliëren ook direct bijdraagt aan je vochthuishouding en de opname van de ingrediënten uit je huidverzorgingsproducten verbeterd? Hierdoor verstevigt je huidbarrière ook weer! Onze biologische Exfoliating Walnut & Wood Apple Face Scrub is gemaakt op basis van pure ingrediënten om dode huidcellen te verwijderen en ruwe texturen te verfijnen. De scrub is ontworpen om de huid te vernieuwen en bevat onder andere Neem om de huid te zuiveren en te ontgiften.

5. Dat extraatje

We kunnen het niet vaker herhalen, maar ook bij het reinigingsritueel kun je minimaal één keer per week je huid verwennen met dat ene extraatje zoals een gezichtsmasker. Door de tijdelijke afsluiting van de huid, zorgt het masker dat er vocht en warmte wordt vastgehouden door de huid. Dit zorgt tevens voor een betere doorbloeding van de huid waardoor huidcellen ook beter van zuurstof worden voorzien. We hebben maar liefst twee unieke gezichtsmaskers in ons assortiment, namelijk een Fruit Mask, verfrissend en verkoelend, vooral heel fijn in de zomer. Het masker verstevigt de huid en herstelt de natuurlijke elasticiteit ervan.  Ook gaat het mee-eters tegen en verbetert het de huid textuur. Maar het belangrijkste, het hydrateert de huid enorm. Het masker bevat appel, vijg, komkommer, papaya en minerale klei. Maar vergeet vooral onze Claryfying Mud Mask niet! Dit masker is vooral geschikt voor de vette huid. Het verfrist en verjongt de huid. Het masker neemt overtollig talg op en verwijdert diepe onzuiverheden. Vooral de walnoot zorgt hiervoor.

Dus mocht je reinigingsritueel hier en daar wat extra aandacht kunnen gebruiken, geef het dit dan. Je huid zal je dankbaar zijn.

 

Naar reinigingsproducten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?