Ayurveda: Wetenschap van het leven

Ayurvedische kruiden - Himalaya Herbals

Ayurveda betekent letterlijk ‘de wetenschap van het leven’.
Ayus is een Sanskriet term voor ‘leven’ en Veda staat voor ‘wetenschap’ of ‘kunst’.
Alle toegepaste kruiden in de Himalaya producten vinden hun oorsprong in de Ayurveda leer.
Door de groeiende populariteit ontdekken steeds meer mensen
de positieve invloed van kruiden op hun gezondheid.

 

Ayurveda gaat er vanuit dat er vijf elementen zijn die het universum en het menselijk lichaam vormen; aarde, water vuur, lucht en ruimte. Het probeert de kenmerken van de drie lichaamstypen die door deze elementen zijn gedefinieerd – de vata, pitta en kapha – weer in evenwicht te brengen door middel van een goed dieet, kruidenbehandeling en emotioneel welzijn.

Maar wat is Ayurveda precies?

Het is een oude en traditionele Chinese geneeskunst waarin veel planten en kruiden zijn beschreven en waarvan de werking is onderzocht. Denk aan bijzondere planten- en kruidenextracten zoals gember, neem kruid en triphala. Ayurveda komt oorspronkelijk uit India, maar heeft zich gedurende de eeuwen verspreid over Egypte, Griekenland, Rome, Tibet, China, Rusland en Japan. Deze leer van wetenschap is vermoedelijk de oudste holistische geneeskunst van de wereld. Volgens schattingen is Ayurveda zo’n 5000 jaar oud.

Waarom Ayurveda

De weg naar een gezond lichaam is steeds vaker puur natuur. Kruiden, planten en bomen uit het Himalayagebied hebben alle eigenschappen in zich die jouw lichaam nodig heeft om op een natuurlijke manier in gezonde conditie te blijven.

In balans van lichaam, geest en ziel

In de westerse cultuur zoals de onze in Nederland, kunnen wij veel voordeel halen uit de Ayurvedische leer. Het is namelijk gebaseerd op de mens en gericht op het in balans brengen van lichaam, geest en ziel. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat niets op zichzelf staat, alles is met elkaar verbonden – en balans is daarom essentieel. Daarom bestaat elk Himalaya product uit unieke ingrediënten die allemaal bijdragen aan een bepaald deel van jouw welzijn. Of het nu je huid, je haar, organen of je mond is. Alles is met elkaar verbonden.

Voorkomen, is beter dan genezen

Een eeuwenoude gezegde en nog steeds van toepassing. Kruiden en planten kunnen hier aan bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan kurkuma, gember en kaneel, bekend om hun ontstekingsremmende eigenschappen. Deze specerijen worden meer en meer gebruikt voor onze gezondheid. Het draagt bij aan je welzijn en op deze wijze maken invloeden van buitenaf minder kans. Maak kennis met onze prachtige producten gebaseerd op de Ayurvedische leer en ontdek de krachten uit de natuur.

Naar de huidverzorging

Inloggen

Wachtwoord vergeten?