DIY gezichtsbehandeling thuis

DIY gezichtsbehandeling thuis - Himalaya Herbals

We hebben allemaal wel eens zin in een verwenmomentje. Juist nu privé en werk meer in elkaar overlopen.
Maak eens tijd voor jezelf, sluit je een halfuurtje op in jouw badkamer en ga voor de ultieme gezichtsbehandeling vanuit huis.

Als je zelf een gezichtsbehandeling wilt doen, maar niet weet welke producten voor jou geschikt zijn en in welke volgorde je ze kan gebruiken, dan adviseren wij jou graag. In deze blog vertellen we je hoe je zelf kan bepalen wat jouw huidtype is. Met advies welke van onze Himalaya producten je kan gebruiken om je huid thuis eens extra te verwennen. Alle toegepaste kruiden in de Himalaya producten vinden hun oorsprong in de Ayurveda leer. Ayurveda betekent letterlijk ‘de wetenschap van het leven’.  Het is gebaseerd op de mens en gericht op het in balans brengen van lichaam, geest en ziel. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat niets op zichzelf staat, alles is met elkaar verbonden – en balans is daarom essentieel.

Zelf je huidtype bepalen

Misschien weet je al wat voor huidtype je hebt. Voor alle andere mensen hierbij onze tips. Denk eens na over hoe jouw huid voelt direct nadat je hem met water hebt gewassen. Voelt je huid na het wassen trekkerig op de wangen? Maar wel vettig op je voorhoofd en neus? Dan heb je een gecombineerde huid. Voelt je huid juist overal trekkerig en oncomfortabel? Waarschijnlijk heb je dan een droge huid. Een vette huid is vaak glimmend: talg is zichtbaar als een vettig laagje over de huid. En kenmerkt zich bovendien door puistjes op de T-zone (het voorhoofd, neus en kin), die is vatbaar voor onzuiverheden.

Gezichtsbehandeling voor de normale tot gecombineerde huid

Voor de normale tot gecombineerde huid start je de gezichtsbehandeling door eerst je gezicht te wassen met de Gentle Refreshing Face Wash. Daarna scrub je jouw gezicht met de Gentle Exfoliating Apricot Scrub. Daarmee verwijder je de dode huidcellen en geef je de verzorging die je erna gebruikt de kans om zijn werk beter te doen.

Na de scrub breng je een reiniging gezichtsmasker aan, het Clarifying Mud Mask. Een zuiverend masker om 2 tot 3 keer in de week te gebruiken. Laat het masker 10-20 minuten drogen en spoel daarna het masker van je gezicht af en sluit je reiniging af met de Refreshing & Clarifying Toner. Breng als laatste de Energizing Day Cream aan. Deze crème voorziet de huid van essentiële voedingsstoffen om deze zacht en glad te maken.

Gezichtsbehandeling voor de droge huid

Reinig de droge huid eerst met de Gentle Cleansing Milk. Exfolier daarna op milde wijze de huid met de natuurlijke fruitzuren van het Refreshing Fruit Mask. Verwijder na 10 tot 15 minuten het masker met een washandje met warm water. Je huid voelt direct gladder aan en de verzorging die erna volgt kan beter worden opgenomen. Sluit de reiniging af met de Gentle Soothing Toner en breng daarna de Anti Rimpel crème aan. Deze dagcrème zorgt ervoor dat rimpels en fijne lijntjes verminderd worden en de huid zacht, soepel en gehydrateerd wordt.

Gezichtsbehandeling voor de onzuivere huid

Heb je een onzuivere huid met puistjes? Probeer dan eens onze speciale huidverzorgingsproducten met het Neem kruid. Verwijder eerst dode huidcellen met de Purifying Neem Scrub. Breng daarna het Purifying Neem Mask aan. Dit antibacteriële masker verwijdert overtollige talgafscheiding, zuivert de poriën, voorkomt puistjes en verbetert de textuur van de huid. Laat het masker 10 tot 15 minuten drogen en verwijder het met koud water. Sluit de reiniging af met de Neem Cleansing Astringent Toner en breng de Acne-N-Pimple Cream aan als verzorging.

Ik wil meer Ayurvedisch gerelateerde producten of blogs lezen en zien