Summerproof Skin

Summerproof Skin

Is jouw huid net zo klaar voor de zomer als jijzelf?
Het is weer de hoogste tijd van het jaar; je mag je lichaam weer tonen aan de buitenwereld!

En zeg nou eens zelf, wie wil nou niet dat mooie kleurtje en shinen in de zon?
Wil jij ook het geheim van een summerproof huid ontdekken?

Wij onthullen er een paar voor je zodat je summerproof de zomer in kan.

 

1. All about the aqua

Cliché of niet, maar blijf voldoende water drinken. Als je water drinkt, voelt je huid minder droog aan en ziet je huid er een stuk gezonder uit. Hydrateer jezelf dus, alles herstelt bovendien beter en sneller!

2. Day & Night

Je gezicht wordt eigenlijk het meest blootgesteld aan zonlicht en UV stralen. Des te belangrijker om deze letterlijk day & night te beschermen. Vooral hydrateren is daarbij belangrijk. Onze Himalaya Herbals Energizing Day Cream is een lichte en romige gezichtscrème voor de daytime met Jaraguagras en amandel. Hij hydrateert en voedt intens en voorziet de huid van essentiële voedingsstoffen om deze zacht en glad te maken. Het geheim in deze dagcrème zit in de CINNABLOC (sunblock op basis van kruiden) en biedt daarom effectieve bescherming tegen de zon en voorkomt daarbij direct vroegtijdige huidveroudering. Een droom dagcrème dus! Een kleine kanttekening; de dagcrème is geen vervanging van zonnebrandcrème!

Om dit plaatje helemaal compleet te maken, here comes the night! Revitalizing Night Cream is onze favoriet als we het daarover hebben. Het is een nachtcrème voor dagelijks gebruik, die diep doordringt in de huid. De crème voedt en hydrateert de hele nacht. Dit is wat we willen! Daarnaast helpt het de huid bij het herwinnen van zijn natuurlijke structuur en glans. De nachtcrème is verrijkt met tomaat, een antioxidant en een rijke bron van natuurlijke fruitzuren, die de huid revitaliseren. Witte lelie verkoelt en kalmeert de huid, ideaal na een lange dag in de zon.

3. Scrubben

Zeg eens eerlijk, we scrubben véél te weinig. We hebben vaak last van droge benen en armen en dit is één van de redenen. Onze huid vernieuwt zich dagelijks en laat daardoor dode huidcellen achter. Door je huid te scrubben, verdwijnen deze direct. Je huid voelt ook veel zachter en gezonder aan. En het belangrijkste tijdens de zomer; je wordt hierdoor sneller bruin én behoudt je kleurtje ook langer! Mocht je daarnaast ook zelfbruinende lotion gebruiken, dan is scrubben nóg belangrijker. Door het scrubben krijg je resultaat zonder vlekken. Lucky you; wij hebben een paar pareltjes in ons scrub assortiment zitten. Met name onze Gentle Exfoliating Apricot Scrub is ideaal voor een gezonde, stralende en mooie bruine huid. Dit komt door de unieke ingrediënten. Abrikoos zorgt voor een zachte en milde scrub en tarwekiem, rijk aan vitamine E, kalmeert en hydrateert. Als appel op de taart: de scrub is ook rijk aan fruitzuren en krijgt hierdoor die extra glow die je wil.

4. Zo krijg én hou je langer je bruine kleurtje

Smeren! Doe dit tijdens het zonnen met een lekkere olie of zonnebrandcrème met de juiste beschermingsfactor. Maar ook heel belangrijk, ná het zonnen! Een vocht inbrengende crème is dan een feestje voor je huid. Goed om te weten, de crèmes doen beter hun werk na een scrubbeurt. Maar waarom is het zo belangrijk om te smeren voor dat kleurtje en je huid? Op deze manier heeft het de gedurende avond en nacht de tijd (om de vochtbalans) te herstellen. Himalaya Nourishing Skin Cream is een lichte crème. De crème hydrateert, voedt en beschermt de huid de hele dag. De combinatie van kruidenextracten herstelt de vitaliteit van de huid. Vooral het geheime ingrediënt Aloë vera voedt en hydrateert. Daarnaast beschermen Indische ginseng en Indian Kino Tree de huid tegen vervuiling en uitdroging. Nog een belangrijke en handige tip, beperk deze periode het lang badderen en onder de douche staan, dit droogt namelijk je huid uit. Dit geldt natuurlijk ook voor andere blootstellingen aan water zoals zwemmen.

5. Extra, extra!

Een gezichtsmasker heeft zo’n grote meerwaarde in je huidverzorging. Ons Fruit Mask  is bijvoorbeeld verkoelend en geeft een fris gezicht na een dag zonnen. Het masker verstevigt de huid en herstelt de natuurlijke elasticiteit ervan. Ook gaat het mee-eters tegen en verbetert het de huid textuur. Maar het belangrijkste, het hydrateert de huid enorm. Het masker bevat appel, vijg, komkommer, papaya en minerale klei.  Door de tijdelijke afsluiting van de huid, zorgt het masker dat er vocht en warmte wordt vastgehouden door de huid. Dit zorgt tevens voor een betere doorbloeding van de huid waardoor huidcellen ook beter van zuurstof worden voorzien. Extra, extra dus!

 

Zo zie je maar weer, ook in de zomer heeft onze huid aandacht nodig. Misschien wel meer dan normaal. Maar maak je geen zorgen, neem deze tips mee en je skin is summerproof. 

 

Naar verzorgingsproducten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?