DIY manicure en pedicure thuis

Manicure

DIY Manicure en Pedicure

Onze handen hebben veel te verduren. Zeker nu we ze meer wassen dan ooit te voren, voelen ze droog aan en is het fijn ze eens extra te verwennen. Ook onze voeten kunnen wat verzorging gebruiken, want die moeten er wel verzorgd uitzien in onze sandalen. Daarom geven we je advies welke van onze Ayurvedische Himalaya producten je kan gebruiken voor een manicure en pedicure thuis.

DIY Pedicure

Laat om te beginnen je voeten 10 minuten weken in een teiltje met heet water en een heerlijk geurende badolie. Als je vermoeide voeten hebt kan je Epsomzout aan het badje toevoegen voor wat extra ontspanning.

Scrub daarna jouw ruwe voeten met de Himalaya Smoothing Foot Scrub met walnoot, ananas en kokosnoot en geef ze ondertussen een lekkere massage. Hierna voelen je voeten weer lekker glad en zacht.

Plaats je voeten op een handdoek en droog ze af. Door het weken in het badje zijn je nagelriemen nu wat zachter en kan je de nagelriemen gemakkelijk terugduwen met een bokkenpootje. Vijl daarna je nagels recht af om ingegroeide nagels te voorkomen en sluit af met de Himalaya Foot Care Cream met cacaoboter, gemberlelie en rosemyrtle. Deze voetencrème verzacht ruwe voeten en maakt ze glad.

DIY Manicure

Verwijder eerst oude restjes nagellak met een nagellakremover.

Wist je dat je voor schone witte nagels ze 10 minuten kan laten weken in een kommetje met warm water en een bruistablet voor het reinigen van een kunstgebit? Deze zijn heel goedkoop en verkrijgbaar bij iedere drogist. In plaats van een bruistablet kan je ook een beetje citroensap en olijfolie in een kom warm water doen.

Droog je handen af en duw je nagelriemen terug met een bokkenpootje. Breng daarna wat nagelriemolie aan op de nagelriemen en masseer dat in.
Hierna ga je jouw nagels vijlen. Vijl altijd één kant op en ga niet heen en weer. Als je nagels weer mooi rond gevijld zijn kan je daarna kan je een polijstvijl gebruiken om je nagels mooi te laten glanzen.

Smeer tenslotte je handen in met de Himalaya Nourishing Hand Cream, die de handen verzorgt met wonderolie en kokum boter of de Himalaya Age defying Hand Cream, die de huid herstelt, beschermt en ervoor zorgt dat de handen jonger lijken.

Gebruik de handcrème ook iedere keer nadat je jouw handen wast en gebruik een milde zeep zoals de Botanique Refreshing Lavendel & Rose Body Bar om jouw handen in topconditie te houden.

Lees voor meer tips over handverzorging onze blog: 3 Must do’s in de zomer voor je handen

Ik wil meer Ayurvedisch gerelateerde producten of blogs lezen en zien

Inloggen

Wachtwoord vergeten?