Your body is a temple

your body is a temple

Mooi van binnen, is mooi van buiten zeggen ze. Well guess what?
Het is nog eens waar ook! Maar het
 feit dat het lichaam zelfreinigend is en geen interne reiniging nodig heeft, klopt niet helemaal.
Lees daarom de volgende tips die een positieve rol zullen hebben bij het “reinigen” van je binnenste!

 

Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan milieuverontreinigende stoffen, conserveringsmiddelen, metalen, pesticiden en ander troep. Je snapt wel dat ons lichaam dit niet allemaal zelf kan opschonen. We ademen het in. We krijgen het binnen via voeding of komen wel op andere manieren in contact met deze gifstoffen (ook wel toxines genoemd). Het is daarom van groot belang om die gifstoffen in je lichaam op te ruimen en je lichaam een handje te helpen. Ze worden anders opgeslagen in onze weefsels en cellen. Het gevolg hiervan? Dat je lichaam minder goed presteert en je bijvoorbeeld weinig energie hebt, omdat organen (zoals je lever en nieren) overuren maken.

 

1. Flow, just like water

Wist je dat ons lichaam gemiddeld uit zo’n 70 procent water bestaat? Water is het hoofdbestanddeel van ons lichaam. Ook helpt het ons hart met het rondpompen van bloed, transporteert het zuurstof en voedingstoffen door ons lichaam, reguleert het je lichaamstemperatuur en verteert het voeding.

Geen wonder dat je overal hoort dat het verstandig is om genoeg water te drinken. Het zorgt niet alleen voor de transport van voedingstoffen, maar ook afvalstoffen! Help je lichaam daarom een handje en plas deze afvalstoffen uit. Om alle afvalstoffen uit je lichaam te krijgen, moet je ongeveer tien glazen water, verdeeld over de hele dag, drinken. Dit is zo’n 1,5 tot 2 liter. Er wordt altijd lauwwarm water geadviseerd, omdat je lichaam alles op lichaamstemperatuur makkelijker verwerkt. Alhoewel niet iedereen dit even lekker vindt. Drink in ieder geval nooit ijskoud water. Mocht je intensief bewegen, drink dan meer.

De beste graadmeter van je “eigen water” is eigenlijk de kleur van je eigen urine. Deze hoort helder, kleur- en geurloos te zijn. Je filtersysteem is zo als het ware helemaal “schoon” gespoeld. Een eenvoudigere detox kun je je niet bedenken en het is gratis! Een huid en lichaam dat voldoende vocht bevat, glanst, heeft minder rimpels en ziet er gezond uit. Iedereen aan de water dus!

2. Juicy

En met juicy bedoelen we natuurlijk sappen, in talloze combinaties en geuren en kleuren. Het is een populaire trend die vaak gebruikt wordt om je lichaam te detoxen. Er zijn er heel wat die bijdragen aan het reinigingsproces van je lichaam. We hebben de meest voorkomende hoofdingrediënten voor je op een rijtje gezet:

 • Brandnetel; bevat veel bitterstoffen, looistoffen (ontstekingsremmend!), ijzer (goed voor de zuurstoftranssport en weerstand), quercitine (neutraliseert schadelijke vrije radicalen).
 • Paardenbloem; bevat ook veel bitterstoffen. Deze helpen de gal om de productie op te voeren, zo kan de lever beter zijn werk doen en meer gifstoffen aan. Ook bevordert het de spijsvertering.
 • Rode biet; krachtige reiniger van het bloed, zeer voedzaam en rijk aan foliumzuur.
 • Gember; positief effect op de spijsvertering, maag en longen. Een echte ontgiftiger! Gember zorgt namelijk voor een sneller metabolisme waardoor je lichaam sneller en beter afvalstoffen kwijt kan.
 • Boerenkool; rijk aan vitamine C en draagt bij aan het immuunsysteem, een gezonde spijsvertering en vochthuishouding. Ook bevat het veel glucosinolaten, die ook het lichaam helpen ontgiften.
 • Selderij; bijzonder rijk aan kalium, foliumzuur, magnesium, calcium, ijzer, fosfor en essentiële aminozuren. Ook is selderij ontzettend alkaliserend, oftwel, het helpt je lichaam ontzuren!

Gebruik dus één van de bovenstaande ingrediënten of mix er twee om je lichaam weer een reinigingboost te geven! Daarnaast bevatten al deze ingrediënten ook nog eens een hoog gehalte aan antioxidanten wat huidveroudering tegengaat, goed is tegen pigmentvlekken en acne, de poriën verkleint, collageen opbouwt en de huid hydrateert. Forever young! 

3. Fruity

Veel fruit bevat kalium en dit helpt je nieren te reinigen! Kalium is één van de belangrijkste mineralen die zorgt voor een gezonde vochtbalans in het lichaam. Denk hierbij aan de volgende fruitsoorten:

 • Kiwi
 • Abrikoos
 • Cranberry
 • Citroen
 • Limoen
 • Sinaasappel
 • Banaan
 • Druif
 • Pruim

Eet fruit wel in mate, aangezien zij vrij veel suikers bevatten, natuurlijke weliswaar, maar vooralsnog suikers. Met mate dus! Ook zijn yoghurt en volle melk bronnen van kalium, een perfecte combi dus! Maak zo je eigen reinigende shake, make it juicy & fruity. 

4. Onosma, tribulus en saxifraga

Deze drie klinken minder bekend… maar onderschat de kracht van deze kruiden niet. Deze drie ondersteunen de functies van nieren en urinewegen en zijn gebaseerd op de Ayurvedische gezondheidsleer. Onosma en tribulus zijn goed voor de nieren, blaas en blaas spieren. Saxifraga zorgt daarentegen voor een goede vochthuishouding en bevordert de inwendige reiniging. En wij hebben deze drie krachten gebundeld in Cystone.

Ontwikkel zelf een gezonde levensstijl en vindt hierin de balans. Wees lief voor je lichaam en zorg er goed voor. Je hebt er tenslotte maar één, your body is a temple!

 

Naar voedingsupplementen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?