Wat te doen bij winterhanden

Wat te doen bij winterhanden, wij geven 4 tips | Himalaya Herbals

Tijdens de koude wintermaanden, is het normaal dat je huid droog wordt.
Guur weer, vooral koud weer, zonder veel vocht in de lucht.
De verwarming gaat weer aan en dat betekent ook minder luchtvochtigheid.
Dit kan er allemaal voor zorgen dat je handen uitdrogen.
We zochten al uit hoe je met een stralend gezicht de winter doorkomt, evenals je lichaam.
Maar wat te doen bij droge winterhanden? Hier vier tips voor de komende periode!

 

Vier tips bij winterhanden

  1. Het geheim van zachte handen; Smeer de handen, alsof het een lieve lust is, in met een lekkere vette (hand) crème. Smeren, smeren en nog eens smeren! Doe dit thuis, voordat je het huis uit gaat of net wanneer je je handen hebt gewassen. Smeer ook je handen in voordat je je handschoenen aandoet, dat voorkomt bijvoorbeeld uitdroging tijdens het fietsen. Je kunt onze Nourishing Skin Cream of ons nieuwe kindje, de Intensive Moisturizing Cream met de heerlijke geur van zoete amandel gebruiken. Aanrader voor elk lichaamsdeel!
  2. Bewaar op verschillende plekken een crème; Op je werk, in je tas, in de auto, in de keuken of naast je bed: zo vergeet je nooit meer je handen in te smeren en heb je altijd wel íets bij de hand. Letterlijk en figuurlijk! Vooral voor het slapen gaan of elke keer na je handen wassen, is het belangrijk om weer te smeren. In ieder geval om de paar uur. Onze Nourishing Handcream om snel even mee te nemen of in de tas te stoppen is hiervoor ideaal en bovenal, niet geheel onbelangrijk hij hydrateert langdurig.
  3. Verwen je handen met een zelfgemaakt handmasker; Naast je gezicht, kun je natuurlijk meerdere delen van je lichaam een masker geven voor een extra boost. Smeer je handen bijvoorbeeld eens in met een flinke laag handcrème. Trek plastichandschoenen aan, of doe er een plastic zakje om. Dompel ze vervolgens tien minuten in warm water en voilà: zachte handen gegarandeerd!
  4. Handbadje; Mochten je droge handen ook nog eens gaan jeuken, geef ze dan een handbadje. Vermaal wat havermout met een theelepel honing en water. Nadat je dit tot een fijne pasta hebt gemaakt, breng je het daarna aan op je handen en laat het tien minuten zitten. Spoel vervolgens af met lauw water. De havermout zal lichtelijk exfoliëren en kan de droge, jeukende huid tot rust brengen. Terwijl de honing dient als moisturizer en ook een heler is voor de jeuk.

Meer tips voor een droge huid op het gezicht of lichaam? Lees ze snel!

Naar de crèmes

Inloggen

Wachtwoord vergeten?