Olive yourself!

Olijf boom

Hoewel de olijf eigenlijk in de keuken steeds meer als groente wordt gebruikt, is het biologisch gezien toch echt een fruit.
De oude Grieken beschreven vroeger al hoe zij hun lijf insmeerden om het te beschermen tegen de stralen van de zon.
De zon was destijds minder fel en zonnebrandcrème, zoals we die nu kennen, was nog niet bekend.
Maar naast bescherming, biedt olijfolie ook in huid- en haarverzorging talloze voordelen.
Nieuwsgierig? Wij hebben er een paar overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!

 

1. Bescherming

We benoemden het net al, maar olijfolie bevat krachtige antioxidanten. Die antioxidanten bestrijden vrije radicalen in het lichaam, dit zijn de stoffen die schade toebrengen aan onze gezonde cellen. Deze slechte vrije radicalen worden onder andere gecreëerd door sterke UV-straling van de zon. De Grieken gebruikten olijfolie daarom destijds als natuurlijke zonnebrandcrème. Let er wel op dat olijfolie tegenwoordig nooit als vervanging voor zonnebrandcrème gebruikt mag worden. Maar juist na het zonnen of zelfs bij insectenbeten, kleine wondjes of uitslag, versnelt olijfolie het genezingsproces en helpt het tegen de jeuk.

2. Droge huid

Als we een droge huid hebben smeren we onszelf rijkelijk in met een hydraterende crème. Wist je dat olijfolie ditzelfde hydraterende effect op de huid heeft? Smeer je erg droge benen daarom na het douchen eens in met olijfolie om de huid vochtig te houden en die droge huid te voorkomen. Wanneer je een klein beetje gebruikt, trekt de olie snel in en voelt dit niet vettig. Wel een kleine kanttekening; let erop dat je geen sterk geurende olijfolie gebruikt, de huid kan hier anders op reageren dan je verwacht. Voor je gezicht, nek en handen gebruik je een gezichtscrème die olijfolie bevat.

3. Veroudering

Olijfolie is dus een bron van antioxidanten, waaronder vitamine E, fytosterolen en polyfenolen. De link tussen bescherming van je huid en vrije radicalen hangt nauw samen met het tegengaan van veroudering van je huid. Wanneer je dagelijks een crème smeert waar dit gouden goedje inzit, heeft dit niet alleen een hydraterend en beschermend effect. Het herstelt herstelt de huid en de elasticiteit hiervan. Waardoor je huid zijn gezonde, stralende en jeugdige uitstraling behoudt!  Smeren dus!

4. Lippen

Ken je dat? Van die droge velletjes en constant gebarsten lippen? Gewoon een drupje olijfolie en voilà! Je lippen zijn binnen no time weer glad en om te kussen! En zeg nou eens eerlijk, wie wil dat nu niet?

5. Reiniging

Je huid reinigen is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de basis in het ritueel van huidverzorging. Vind je het lastig om je waterproof mascara te verwijderen? Zelfs de beste, waterbestendige mascara verdwijnt als sneeuw voor de zon met een paar druppeltjes olijfolie op een wattenschijfje. Gebruik dus de volgende keer eens olijfolie, een natuurlijke manier om je huid te reinigen zonder schadelijke ingrediënten en agressieve stoffen achter te laten. Deze natural reiniger kent nagenoeg geen allergische reacties.

6. Haar

Last van droog en statisch haar? Geef je haren een boost met een olijfolie masker na het douchen. Was je haren goed en gebruik vervolgens de olijfolie als een soort conditioner op handdoek droog haar. Masseer de olie over je hele haar en hoofdhuid en wikkel vervolgens een handdoek om je hoofd. Laat het geheel een half uurtje in trekken en spoel daarna de olie uit en aanschouw de glanzende lokken! Hartstikke voedzaam voor je hoofdhuid, herstelt het gespleten puntjes en gaat het zelfs roos tegen! Op droog haar doen een paar druppels ook wonderen. Je kan er zelf je haren mee in gewenste vorm brengen en wat in de puntjes smeren. Gebruik dan alleen niet te veel, we willen natuurlijk geen vet haar.

Onze tip is dus, verplaats die fles olijfolie uit de keuken naar de badkamer en ervaar zelf de voordelen van deze gouden olie. En is de raw oil iets te hardcore voor je; geen zorgen, wij hebben een nieuw kindje in ons assortiment met dit unieke ingrediënt. Ontdek hier onze Olive Extra Nourishing Cream.

Lang leve olijfolie!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?