Mooie voeten in 5 stappen

Mooie voeten in 5 stappen - Himalaya Herbals

Hoe vaak en op wat voor manier geef jij je voeten aandacht?
Omdat voeten en tenen een groot deel van het jaar verstopt zitten in dichte schoenen,
kunnen ze wel wat extra aandacht gebruiken.

 

Weet je nog toen het zomer was en je lekker op je blote voeten buiten kon lopen, op het gras of het strand. En de zoute zee voelde ook al zo lekker aan. Op blote voeten lopen is heel gezond, het zand van het strand werkt als een natuurlijke scrub en het zilte water heeft een reinigende en desinfecterende werking op de huid van je voeten.

Stap 1: Verzorgend voetenbadje met zeezout

Misschien heb je wel, zoals veel mensen, te maken met eelt op je voeten, of is de huid ruw en je hielen gebarsten. Eelt zijn lelijke harde plekken die door wrijving en een buitensporige opbouw van dode huidcellen ontstaat. Geen mooi gezicht. Hoe fijn is het dan om dat zomerse gevoel terug te krijgen. Maak een heerlijk en verzorgend voetenbadje met zeezout. Gebruik hiervoor lauwwarm water. Dit voetenbadje zorgt voor een betere doorbloeding. Het zeezout heeft net als het echte zoute water een reinigende en desinfecterende werking. Na dit badje droog je jouw voeten nog niet af maar mag je verder met stap 2.

Stap 2: Scrub je voeten

Nadat je voeten heerlijk verzorgd zijn in het zeezout water wordt het tijd om je voeten te ontdoen van oude en dode huidcellen. Het best kun je hier een scrub voor gebruiken. Je kunt een scrub zelfmaken, eenvoudiger is om scrub te gebruiken die speciaal voor je voeten ontwikkeld is. Die bevat ingrediënten die specifiek zijn samengesteld voor het gebruik op je voeten. Kies hierbij voor een voetenscrub met bijvoorbeeld aloë vera dat je huid direct kalmeert en herstelt, maar ook bijvoorbeeld met kokosolie. Kokosnotenolie is rijk aan verzadigde vetzuren die de huid zacht maken en het vochtgehalte op peil houden. Masseer je voeten met deze scrub, op een vochtige huid, door draaiende bewegingen te maken. Geef extra aandacht aan je hielen, daar is je huid het hardst. Nadat je klaar bent, spoel je je voeten af met lauw water en droog ze goed af met een handdoek.

Stap 3: Masseer je voeten met een voetencrème

Door het zeezout badje en de scrub massage hebben je voeten al een echte opkicker gehad. Nu wordt het tijd om ze intens te verzorgen met een goede voetencrème. Een crème die ingrediënten zoals cacaoboter en rosemyrtle bevat. Rosemyrtle verbetert de elasticiteit van de huid. En cacaoboter is vanwege de hydraterende, voedende en beschermende eigenschappen ideaal voor de droge huid van je voeten. Het is een populaire moisturizer, vanwege aanwezige vetzuren en antioxidanten.

Stap 4: Vergeet je nagels en je nagelriemen niet

Je voeten hebben nog nooit zo glad en verzorgt aangevoeld. Maar vergeet je teennagels en je nagelriemen niet. Om te voorkomen dat teennagels ingroeien is het belangrijk om ze recht af te knippen. De zijkanten kun je eventueel iets bijvijlen. Zijn je nagelriemen ruw? Verzorg ze dan met wat kokosolie. Hierdoor worden ze wat zachter en zullen ze minder snel inscheuren.

Stap 5: Wees voorzichtig met nagellak

Hou je van nagellak op je teennagels? Wanneer je gevoelig bent voor zwemmerseczeem of andere voetgerelateerde klachten, kun je beter nagellak zo veel mogelijk achterwege laten. Door de lak worden je teennagels afgesloten. Naast het feit dat ze het merendeel van de dag verstopt zitten in je sokken en schoenen, niemand je gelakte nagels ziet, zorgt die extra afsluiting ervoor dat er weinig zuurstof bij je voeten en je teennagels komt. Het gaat eerder broeien en zo kunnen ongewenste schimmels en bacteriën zich uitleven op je net gepamperde voeten. Zonde! Dus zolang het niet nodig is, hou je de nagellak voor nu maar even voor speciale momenten.

Naar de voetproducten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?