Mooi haar in de winter

Mooi haar in de winter

Het wordt kouder!
Niet alleen je huidverzorgingsroutine wordt nu aangepast.
Ook je haar verdient extra aandacht tijdens de gure wintermaanden. 

 

1. De basis: kies de juiste shampoo

First things first, kies de juiste shampoo geschikt voor jouw type haar. Mooi haar begint bij de basis. Staar je niet blind op een bepaald merk, maar kies vooral een shampoo die echt bij jouw type haar past. Extreem last van droog haar? Kies dan ook echt een shampoo speciaal voor droog haar. Ook is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid shampoo dat je gebruikt. Het is niet goed voor je haar, maar vooral in de winter wordt te veel shampoo gebruiken niet van harte geadviseerd. Beperk de shampoo tot je hoofdhuid, spoel het niet te snel uit, maar laat ook je shampoo (net als conditioners) minimaal twee minuten intrekken.

We zetten hier het één en ander voor je op een rijtje betreft haartypes en shampoos die hierbij passen.

Slap, futloos en vet haar

Slap, futloos en vet haar kenmerkt zich doordat het hangt, snel vettig wordt en niet veel volume heeft. Wij ontwikkelden daarom een unieke formule die dit type haar verstevigt, goed reinigt en meer volume en veerkracht geeft. Onze Volume and Thickness shampoo bevat kokosolie en voedt het haar zo optimaal. Door de kokosolie verbeteren de natuurlijke oliën in je haar. Ook vermindert het pluizen en klitten. Nog een funfact, de kokosolie in de shampoo creëert ook een laag tijdens het douchen wat het haar beschermt tegen te heet water. Zo droogt het minder snel uit! Lang leve kokosolie!

Dof en droog haar

Is je haar dof en droog? Deze shampoo conditioneert én wast je haar. De Softness & Shine 2-in1- shampoo is van velen een favoriet. De olijfolie laat je haar stralen en glanzen, zeker geen straf! Je haar ziet er weer gezond en sterk uit. Olijfolie is ook heel effectief tegen een droge hoofdhuid. Bij veel Italiaanse beautyrituelen is olijfolie het geheime ingrediënt, bof jij even dat hij in de Softness & Shine zit! Ook bieden de natuurlijke proteïnen zoals soja en tarwe meer versterking en vermindering van haarbreuk en beschadigingen.

Normaal haar

Normaal haar kan vaker gewassen worden. Heb jij normaal haar? Dan kun je erg tevreden zijn. Zolang je niet teveel van je haar vraagt, blijft dit haartype in evenwicht en vaak goed gezond. Het wordt niet te snel vet en is niet droog. Deze shampoo is mild en voedt de hoofdhuid waardoor het haar roosvrij, sterk en gezond blijft. De shampoo Anti-Dandruff Gentle Clean bevat een speciale mix van theeplant olie en rozemarijn wat het haar intens voedt. Het is zacht voor je haar en hoofdhuid, alleen maar liefde.

Beschadigd haar

Verf je vaak je haar? Stijl of föhn je het intensief? Repair & Regenerate Shampoo is dan jouw lifesaver. De shampoo is verrijkt met Arganolie en brengt beschadigd haar weer tot leven. Omega 3 en 9 vetzuren helpen het haar weer te herstellen. Arganolie helpt zowel gespleten haarpunten te herstellen als voorkomen. Het is speciaal ontwikkeld voor droog, pluizig en beschadigd haar. Het reinigt en conditioneert je haar van de wortel tot de punt.

 

2. Heb je hoofdhuid lief

Wie lief is voor zijn of haar hoofdhuid, is ook lief voor het haar. Je hoofdhuid is je daarom dankbaar als je deze eens in de zoveel tijd even masseert. Met het masseren van je hoofdhuid verwijder je ook vaak meer vuil, olie en dode huidcellen waardoor er makkelijker nieuwe haren terug kunnen groeien. Masseer daarom vanaf nu elke keer dat je je haren wast even je hoofdhuid. Kleine moeite, groot gebaar!

 

3. Dep

Dit is iets wat velen van ons doen: je haar droog wrijven na het wassen. Niet doen! Dep het droog met een zachte handdoek. Maar wees wel voorzichtig, want vooral tijdens dit seizoen beschadig je snel je haar. Dep het daarom of laat het aan de lucht drogen. Veel van ons wikkelen ook graag een handdoek op ons hoofd om het zo te drogen, je raad het al? Ook niet doen! Je haar blijft zo onnodig lang nat en op deze manier beschadig je juist je haren.

 

4. Slaap

Doe dit niet alleen voor jezelf en je lichaam: doe dit deze winter ook voor je haar. Slaap is een ontzettende weldaad voor je haar. Een goede nachtrust heeft veel invloed op de gezondheid van ons haar. Slaap voortaan met een losse knot en leg je haar naar boven. Zo vermijd je dat het de volgende dag helemaal plat is. Mocht je je haren ook hebben gewassen voor het slapengaan, leg dan een handdoek onder je hoofd om de volgende ochtend een ramp te vermijden.

 

5. Iets op je hoofd

Dit seizoen kun en moet je niet zonder willen: mutsen, beanies en hoedjes. In de winter heb je meer last van statisch haar. Niet erg charmant, maar er is wat aan te doen. Spray wat haarlak in je hoofddeksel naar keuze en voila! Je haar is minder statisch en pluist minder. Ook is een hoofddeksel ideaal om het haar te beschermen tegen de elementen van het weer. Mocht je geen fan zijn van iets op je hoofd, je kunt altijd je sjaal om je hoofd heel wikkelen.

 

Mooi haar in de winter guaranteed met deze tips!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?