Acne en puistjes zijn niet hetzelfde

Met Himalay Tandpasta een gezond gebit

Denk jij net zoals meer mensen dat acne en puistjes hetzelfde zijn?
Ondanks dat we er vaak wel hetzelfde mee bedoelen,
zit er wel degelijk verschil tussen deze twee huidproblemen.
En wat kun je er nu op een natuurlijke manier tegen doen,
zonder dat je huid beschadigt?

 

Het verschil tussen acne en puistjes

Acne ontstaat omdat de uitvoergang van talgkliertjes in de huid verstopt raken. Hierdoor krijgt iemand mee-eters (black heads genoemd) en/ of gerstekorrels. Nog steeds zijn dit geen puistjes. Maar wanneer bacteriën zich in de talgklieren nestelen, dan kunnen hierdoor juist ontstekingen van de huid ontstaan. Dit worden puistjes (white heads) of pustels genoemd. Deze acne en puistjes komen vooral in het gezicht, op de borst en op de rug voor.

Waarom Neem kruid bij acne en puistjes?

Neem kruid – dat de basis vormt van de lijn met zes huidverzorgingsproducten bij acne en puistjes – is afkomstig van de Indiase Neemboom. Neem wordt in India al eeuwenlang toegepast in de dagelijkse hygiëne en de Ayurvedische geneeskunst en staat ook wel bekend als “De Goddelijke Boom”. De zaden, bladeren en schors worden allemaal gebruikt en zijn zeer effectief bij het ontgiften en zuiveren van de huid. Daarnaast heeft het Neem kruid een antibacteriële werking en doodt de bacteriën die huidproblemen zoals acne en puistjes kunnen veroorzaken. De verkoelende eigenschappen kalmeren bovendien de geïrriteerde huid, ondersteunen bij de behandeling van acne en helpen het terugkomen van puistjes voorkomen.

De Neem serie voor de acnegevoelige huid bevat naast uiteraard het Neem kruid ook natuurlijke ingrediënten als citroen (reinigende werking, liever niet gebruiken bij een extreem gevoelige huid), kurkuma (doodt bacteriën en bestrijdt onzuiverheden), abrikoos (scrubt op zachte wijze de huid en verwijdert dode huidcellen) en aloë vera (>verkoelt, geneest en voedt de huid).

Naar de Neem kruid serie

Inloggen

Wachtwoord vergeten?