Je gaat vast minimaal 1 keer per jaar naar de tandarts.
Voor veel volwassenen en kinderen is dat geen pretje.
Wie weet wat de tandarts je nu weer gaat vertellen
over de stand van zaken in je mond. Overslaan is echter geen optie…
Eigenlijk is dit een schot voor open doel. Toch zijn er veel kinderen, maar zeker ook volwassenen die niet twee keer per dag hun tanden poetsen. En al helemaal niet minimaal twee minuten per poetsbeurt. Vaak wordt er te snel, te weinig of niet goed gepoetst. Om elke tand en kies grondig te poetsen hebe je echt wel twee minuten nodig. Bovendien hebben op die manier de ingrediënten in je tandpasta ook de tijd om hun werk te doen.
Uit onderzoek is gebleken dat een elektrische tandenborstel effectiever is dan een ‘gewone’ tandenborstel. Wanneer je de elektrische tandenborstel op een goed manier gebruikt, zorgt dit er voor dat er meer tandplak verwijderd wordt, waardoor tandvlees klachten minder voorkomen. Laat je kinderen ook elektrisch, zeker bij kleinere kinderen is het verstandig om je kinderen daarin te begeleiden. Poets de tanden van je kids altijd even na.
Wist je dat er op je tong minstens net zo veel bacteriën achterblijven als op je tanden? Goed idee dus om ook de tong zachtjes met de tandenborstel te reinigen. De bacteriën die achterblijven op jouw tong zijn vaak de veroorzaker van een slechte adem. Vind je het geen fijn idee om je tong te poetsen met je tandenborstel? Gebruik hiervoor dan een zogenaamde tongreiniger.
In onze kruidentandpasta’s maken we gebruik van natuurlijke fluoride, die we halen uit de Fluorspar (Vaikranta bhasma). Dit is een natuurlijke bron van fluoride dat helpt om gaatjes te voorkomen. Zoals we eerder al aangeven is het belangrijk dat je minimaal twee minuten je tanden poetst. Op die manier geef je de natuurlijke fluoride de tijd om te werken. Spoel na het tandenpoetsen ook niet direct je mond met te veel water. Hierdoor blijft de natuurlijke fluoride ook wat langer zitten.
Tandenborstels kunnen niet overal bij komen. Bovendien zijn je tanden niet gelijk, maar oneffen, vol kiertjes en ‘gaatjes’ waar makkelijk van alles tussen kan blijven zitten. Daarbij komt dat je tanden en kiezen over het algemeen strak op elkaar staan. Ondanks dat jij vast heel goed je tanden poetst blijven er bacteriën zitten tussen de plekken waar je nauwelijks bij kunt komen. In dat geval biedt flosdraad, tandenstokers en ragers een uitkomst. Staan je tanden en kiezen heel dicht op elkaar dan kan je beter flossdraad gebruiken. Heb je meer ruimte dan kan je tandenstokers en ragers proberen.
Naar de tandpasta's