Hoe ga je om met een onzuivere huid

Hoe ga je om met een onzuivere huid - Himalaya

In de pubertijd, in je twintiger jaren of zelfs als 40+; we hebben allemaal weleens te maken met een onzuivere huid.
De vraag is, hoe kom ik aan die onzuivere huid en nóg belangrijkere vraag, hoe kom ik er vanaf?
Elke huid is anders, daarom zijn er verschillende mogelijke behandelingen.

 

Je bent wat je eet

In een andere blog hebben we al wat tips gegeven; mooi van buiten, begint binnen – Your body is a temple schets een duidelijk en goed beeld om je lichaam op een vriendelijke en fijne manier te reinigen. Wat we consumeren, wordt meestal via onze huid zichtbaar. De één is hier gevoeliger voor dan de ander. De eerste stap naar een zuivere en gezonde huid is dus bewust zijn van je eetgewoontes en patronen. Mocht je dit moeilijk vinden of niet weten waar je lichaam (en dus huid) wel en niet tegen kan, adviseren we je om een voedingsdagboek bij te houden.

Droge tot normale huid

Mocht je een normaal huidtype hebben, dan voelt deze zacht en soepel aan. Poriën zijn hier en daar zichtbaar, maar niet verwijd. Een normale huid heeft een matte glans. Wist je dat bijna 25% van alle mensen echter een droge huid heeft? Deze huid is vaak dun en poriën zijn nauwelijks zichtbaar omdat de huid weinig talg produceert. De huid is vochtarm en daardoor is er sprake van een verstoorde huidbarrière. De huid voelt daardoor ook vaak ruw en gespannen aan. De droge huid kan sneller geïrriteerd en schilferig zijn en rood worden.

Mocht je een normale tot droge huid hebben, adviseren we je om de volgende producten te gebruiken om je huid te zuiveren:

  • Moisturizing Aloë Vera Face Wash; bevat komkommer en aloë vera. De Moisturizing Aloë vera Face Wash is een zeepvrije formule die verloren vocht van je huid na elke wasbeurt aanvult en droge en uitgerekte huid voedt. Komkommer verkoelt en kalmeert, terwijl aloë vera je huid verzacht en voedt. Lees hier het cruciaal belang van het reinigen van je huid.
  • Botanique Hydrating Face Wash Aloë Vera; bevat white pumpkin, bael fruit, aloë vera en honing. Deze biologische face wash is verrijkt met krachtige kruidenextracten volgens Ayuverda leer. Ook deze reiniger is zeepvrij en helpt je onzuiverheden weg te nemen. Een favoriet van velen door de heerlijke geur. Je gezicht straalt na het gebruik van dit product!

Normale tot vette huid

Een normale tot vette huid kenmerkt zich door drogere en vettere stukken huid en wordt ook wel een gecombineerde huid genoemd. Zo kan de huid rondom de wangen droog zijn, terwijl de T-zone glimt door een overdaad aan talg. In deze zone kunnen daarom weleens mee-eters en plotseling puistjes verschijnen.

  • Purifying Neem Scrub; bevat abrikoos, kurkuma en het Neem kruid. Voor de behandeling van acne en voorkomen van puistjes, is één keer per week je gezicht scrubben een must. Het Neem kruid heeft hier een antibacteriële werking en kurkuma houdt de puistjes en mee-eters onder controle. Abrikoos verwijdert hier de dode huidcellen en diep gewortelde onzuiverheden.
  • Purifying Neem Mask; bevat kurkuma, Fullers aarde en het Neem kruid. Dit masker zuivert en voorkomt ook uitbraak en terugkeer van puistjes. De combinatie van deze ingrediënten in dit antibacteriële masker verwijdert overtollige talgafscheiding, zuivert de poriën, voorkomt puistjes en verbetert de textuur van de huid. Vooral Fullers aarde vermindert de vettere stukken huid en dat is iets wat we graag willen! Sta ook stil bij het feit dat je gezicht soms dit extraatje verdient om zichzelf even weer helemaal te zuiveren. Door de tijdelijke afsluiting van de huid, zorgt het masker dat er vocht en warmte wordt vastgehouden door de huid. Dit zorgt tevens voor een betere doorbloeding van de huid waardoor huidcellen ook beter van zuurstof worden voorzien
  • Purifying Neem Peel-off Mask; bevat kurkuma en het Neem kruid. Een peel-off masker is een masker in gelvorm. Je kunt deze er in één keer vanaf trekken. Ze zijn geschikt voor eigenlijk alle huidtypen, maar vooral een wat vettere huid heeft er veel baat bij. Ze trekken namelijk alle viezigheid uit je poriën en op je gezicht mee. Daarnaast verzacht het ook littekens van puistjes, waardoor je huid zichtbaar zuivere huid krijgt.
  • Purifying Neem Face Wash; bevat ook kurkuma en het Neem kruid. In tegenstelling tot zeep voelt de huid na het gebruik van deze wash niet droog en strak aan. Het is een verfrissende reiniging en werkt door de krachtige kruiden antibacterieel en bestrijdt acne en puistjes op een effectieve manier. Het resultaat is een schone, zachte en frisse huid die er jong en stralend uit ziet!
  • Purifying Neem Foaming Face Wash; bevat kurkuma, het Neem Kruid en vetiver. Liever iets meer schuim tijdens het reinigen? Kies dan voor deze face wash. Het reinigt en verfrist, zonder uit te drogen.
  • Botanique Balancing Neem & Turmeric Face Wash; bevat kurkuma, het Neem kruid en vitamine E. Deze reiniger is biologisch. De vitamine E beschermt daarnaast ook nog je huid en voelt daarna zacht en gehydrateerd aan.

Vette huid

Wat wel een voordeel van dit huidtype is, is dat er minder snel rimpelvorming optreedt. Een vettere huid is namelijk wat dikker dan een gewone. Mocht je echt een hele vette huid hebben, dan raden wij je aan om sowieso een toner te gebruiken. Eigenlijk is een goed gekozen toner altijd een belangrijke aanwinst voor je dagelijkse huidverzorgingsroutine, maar bij een vette huid helemaal. Na het reinigen heeft je huid namelijk behoefte aan bestanddelen die het huidoppervlak herstellen. Een goede toner doet dit en zorgt voor een frisser en gladder uitziende huid.

  • Neem Cleansing Astringent Toner; bevat het Neem kruid, common sesban en citroen. Naast het antibacteriële Neem kruid, zorgt citroen voor een reinigende, liftende en antibacteriële werking. Common sesban vermindert talgafscheiding en verwijdert overtollig talg van de huid. Alle musthaves voor een vette huid in één dus!

Alle huidtypen

Of je nu een droge, normale of vette huid hebt, we hebben natuurlijk ook producten die geschikt zijn voor alle huidtypen. Deze producten worden gekenmerkt door de vele unieke ingrediënten die voor alle aspecten van je huid iets doen. Daarom zijn ze zo geschikt voor alle huidtypen en is het altijd handig om een product geschikt voor alle huidtypen in huis te hebben.

  • Gentle Exfoliating Daily Face Wash; bevat abrikoos, Neem kruid, limoen en aloë vera. Deze milde scrub face wash is geschikt voor elk huidtype en reinigt de huid diep en scrubt het zacht door de milde abrikooskorrels. Het is een win-win reiniger voor een zuivere huid omdat je het gebruikt om dode huidcellen te verwijderen en omdat het tot diep in de poriën komt. Met name limoen reinigt diep en verwijdert overtollig talg. Daarnaast verzacht en voedt de aloë vera de huid.
  • Botanique Invigorating Face Wash Lemon; bevat citroenschil, rozen, honing en kaneel. Deze biologische reiniger is ook geschikt voor alle huidtypen en vooral als je je huid net even iets extra’s wil geven. De reiniger behoudt ook de vochtbalans van je huid. Citroenschil, een heerlijke frisse geur, revitaliseert je vermoeide of doffe huid. Rozen, reinigt, verzacht en verfijnt de vermoeide of doffe huid. De honing voedt en hydrateert en  de kaneel zorgt voor het frisse gevoel. Ook sensationeel voor het reukvermogen.

 

How to deal met een onzuivere huid? Je bent wat je eet, weet welk huidtype je hebt. Stem je huidverzorging hierop af en reinig je huid consequent met liefde. Het maakt niet uit hoe oud je bent, een onzuivere huid is van alle leeftijden.

Naar ons assortiment voor de onzuivere huid

Inloggen

Wachtwoord vergeten?