Biologisch voelde nog nooit zo goed

Biologisch voelde nog nooit zo goed

 Onze huid; ons grootste orgaan.
Het is waterdicht, maar neemt vooralsnog stoffen op.
Net als een ademende jas beschermt het ons tegen uitdrogen en regelt onze lichaamstemperatuur.
Het helpt ons gifstoffen en chemicaliën uit te scheiden.
Wist je dat we maar liefst 60% van die stoffen absorberen?
Producten op basis van biologische ingrediënten zijn daarom erg waardevol voor ons tere huidje.
We vertellen je waarom, hierna voelde biologisch nog nooit zo goed! 

 

Herkenning

Biologische huidproducten werken herstellend voor de huid en verbeteren de huidstructuur. Dit komt onder andere doordat ze herkend worden door ons lichaam, onze huidcellen hebben, dat wist je vast niet, ook een geheugen. Als je bijvoorbeeld op jonge leeftijd al veel crèmes op je huid hebt gesmeerd of veel in de zon hebt gezeten, veroudert je huid later sneller en is het risico op huidallergieën en irritaties groter. De huidcellen zullen met dit geheugen onthouden wanneer de huid giftige stoffen opneemt en verbrand is geweest. Daarnaast hebben biologische producten een voedende en verzorgende werking. De ingrediënten worden namelijk deels in ons bloedbaan opgenomen en dienen dan als voedingsstoffen. Gebeurt dit niet, dan worden ze afgebroken.

Uit balans

Cosmetica gebruikers daarom opgelet! Onze huid is waterdicht, maar wel doorlaatbaar, dit betekent ook voor giftige stoffen. De meeste van die stoffen kunnen niet verwerkt worden door ons lichaam en vormen uiteindelijk een afvalberg. Crèmes op basis van chemische en synthetische stoffen bevatten vaak zelfs toxinen die onze hormoonhuishouding kunnen beïnvloeden. Dit verstoort de balans! Een mogelijk gevolg van de chemische en synthetische stoffen kan daarom resulteren in:

  • Huidallergieën en irritaties
  • Hormonale disbalans en verstoringen
  • Abnormale celvormig
  • Verminderde immuniteit en leverfunctie
  • In sommige gevallen zelfs kanker

Denk dus goed na voordat je iets op je huid smeert.

“Bio”zonder natuurlijk

Biologische ingrediënten zijn ingrediënten die geteeld worden zonder hulp van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Natuurlijke ingrediënten komen uit de natuur, wat betekent dat ze niet synthetisch zijn gemaakt in een laboratorium. Natuurlijke en biologische huidverzorging/cosmetica mogen we daarom beschouwen als producten met uitsluitend deze bijzondere ingrediënten.

Maar laat je niet misleiden, de term “natuurlijk” in “natuurlijke huidverzorging” lijkt een hoop te betekenen, maar de term is in werkelijkheid nog niet beschermd. Kijk daarom altijd naar de ingrediënten van de producten die je koopt. Heb je echt met een biologisch product of ingrediënt te maken, dan staat dit met een verwijzing vermeld, hoe ze deze de claim biologisch hebben gekregen. Dit kan bijvoorbeeld op de volgende manier * Ingrediënten uit biologische teelt of ** Biologisch extract, door hoogtechnologische vloeistoffenextractie 99,6% van alle ingrediënten hebben een natuurlijke oorsprong. Let ook op de certificering van de producten, zoals een Ecocert keurmerk.

Natuurlijk Himalaya

Maak kennis met de biologische huidverzorging Himalaya Botanique lijn. Dit assortiment bestaat uit een zevental producten verrijkt met revitaliserende kruidenextracten volgens Ayurveda leer:

Naast de bio verzorgingsproducten, heeft Himalaya ook biologische tandpasta’s. De Botanique kruidentandpasta’s bevatten voornamelijk biologische ingrediënten. Ontdek ze snel!